Græs og træer til modeltogbane

Dekoration af græs og træer til modeltogbane.

I denne guide kan du lære hvordan man arbejder med græs og træer til modeltogbane. Ingen modeltogbane uden græs og træer. I gamle dage brugte vi farvet savsmuld og nogle træer der lignede piberensere. Der er sket meget de sidste par år. Landskaber laves nu så flotte, at det kan være vanskeligt at afgøre om et billede er taget i virkeligheden eller af en modeltogbane. Græs og træer er derfor en vigtig ingrediens for modeltogbane-byggere.

Græs til modeltogbane
Til gråssåning kan du bruge en elektrostatisk gråssåningsmaskine. Noch har lavet en elektrostatisk gråssåningsmaskine Gras-Master 2.0. Men denne maskine kan du hurtigt og nemt udfører gartnerarbejde med græs og træer til din modeltogbane. Græsfibrene lægges i Gras-Masters elektrostatiske opladning, så de placeres vinkelret på overfladen. Græsfibrene holdes i en lukket beholder, så det ikke sviner ud over det hele. Derudover er maskinen batteridrevet, så den kan anvendes overalt på anlægget uden forstyrrende rod i ledningerne.

græs og træer til modeltogbane

Det første man gør er at smøre lim på den overflade hvor der skal være græs. Derefter sætter du et søm lodret ned på overfladen og forbinder sømmet med ledningen fra maskinen. Græsset bliver nu elektrostatisk og lander omkring sømmet, når du drysser græs ud over overfladen med lim. Græsset købes i små poser i forskellige længder og typer. Denne type græs kaldes for strømateriale og kan købes her.

Introduktionsvideo til græssåning
Der findes flere introduktionsvideoer til græssåning. Men jeg anbefaler at du tager et kig på denne video, der viser dig step-by-step hvordan du anvender Noch Gras-Master 2.0. Se YouTube videoen her.

Hjemmelavet metode til græssåning
Man kan heldigvis også selv bygge sin egen Gras-Master – for ca. 50 kr. Her skal man bruge en insekt-ketcher. Opskriften til denne metode findes her.

Træer til modeltogbane
Der skal helst også være en masser træer på modeltogbanen. Her kan man bygge træerne selv. Følg denne opskrift til at bygge træer til din modeltogbane.

Træer til modeltogbane

Jeg håber at denne guide kan hjælpe dig i gang med at lave græs og træer til modeltogbane.