Optag din modeltogbane på video

Se hvordan du skal optage din modeltogbane.

Er du er nået til det punkt, hvor du gerne vil vise din modeltogbane frem til venner og bekendte. Så viser jeg dig i dette indlæg hvordan du kan optage din modeltogbane på video og dele den på de sociale medier til din omgangskreds. Du lærer hvordan du monterer et kamera på en passagervogn og på den måde optage din modeltogbane fra en unik vinkel.

Når man nu har gået rundt i sin ’hule’ og har brugt en masse tid og penge på at fremstille en lille idealverden – ja så skal man da ’blære’ sig lidt med sin bane.

Til at starte med får du brug for følgende ting for at komme i gang:

 

Jeg har selv et Medion videokamera, som fungerer rigtig fint til at optage på en modeltogbane. Derudover låner jeg af og til et noget bedre Sony kamera for at kunne optage i bedre kvalitet. Det vigtigste og sværeste er at styre lyset, når man optager. Her må man afprøve forskellige ting og øve sig på at skabe den bedste belysning.

Optag modeltogbane
Her er min første videovogn. Det er en ombygget passagervogn, hvor undervognen er sænket, så der lige præcis kan være et HD Medion Action kamera Life. Det er ret sjovt med ’førerrums’ videoer, på den måde kan du optage videoklip fra en unik vinkel af din modeltogbane.

Til at montere kameraet kan du f.eks. gøre som jeg, ved at binde en strip rundt om kameraet og undervognen, så kameraet ikke falder af undervejs. Du skal blot sikre dig at vognen ikke bliver for høj, så den stadig kan kører gennem tunneler osv.

HD Medion Action Camera

Under optagelserne er et kamera stativ er en rigtig god idé, hvis ikke tilskuerne skal blive søsyge. Her har jeg lånt et kamera stativ (Manfrotto) med en vandret arm – rigtig smart når der skal optages detaljer fra banens midte.

Modeltogbane film

Når du har optaget en masse forskellige klip af din modeltogbane, så er det tid til at overfører videomaterialet til din computer. Nu skal du bruge et videoredigeringsprogram til at sammensætte klippene til en samlet film. Jeg bruger programmet Windows Movie Maker til at redigere film med. Det er gratis og let at bruge.

Jeg vil ikke gennemgå her hvordan du laver en film i Windows Movie Maker, men du kan finde mange tutorials til hvordan du bruger programmet på youtube. Når filmen er redigeret færdig uploades den til Youtube direkte fra Movie Maker – lettere kan det ikke blive.

Windows Movie Maker Program

Jeg håber at denne guide har været til gavn for dig, og at du nu er i stand til at optage dine egne videoer er din modeltogbane. Der må gerne linkes til film i har lavet i kommentarfeltet nedenfor. Jeg glæder mig til at se resultaterne.