Remiseporte styret af servoer

Guide til at styre remiseporte fra Windigipet.

Se hvordan du kan åbne og lukke remiseporte til dine spor på anlægget. Remiseporte kan styres fra Windigipet sammen med den øvrige styring af modeltogbanen.

Jeg har en Faller rundremise – 120177. Der er nu installeret 3 servoer, der nu kan åbne og lukke portene til de 3 spor. Det hele kan styres fra Windigipet, således at det er muligt at indarbejde styringen af disse sammen med den øvrige styring af modelbanen.

ESU-servoer
Servoerne er fastgjort til spærene med plastvinkler – 5 x 5 mm – fra Evergreen. Servoen trækker en bjælke – også 5 x 5 mm plastvinkel – der er hænglet med en lille skrue på den modsatte side af sporte. Jeg har anvendt ESU-servoer 51804.

Bjaelke
Her ses bjælken – den er båret af en søjle der er fremstillet af 5 x 5 mm H plastprofil også fra Evergreen. Som trækstænger anvendes de eksisterende fjerderstål stænger, der er klippet og bøjet i form.

Samlet-konstruktion
Her ses den samlede konstruktion. Servoer, plastprofler mm er malet. Dette skyldes at jeg ønsker at optage video med videotog inde fra remisen. Derfor er der også lidt indretning.

Lamper
Der er opsat lamper på begge sider af portene.

ESU-Switchpilot
Servoerne styres med en ESU SwitchPilot servo styring. ESU 51822 – den kan klare 4 servoer – den ekstra bruger jeg så til kulkranen.

Open-close
Portene åbnes og lukkes fra Windigipet. Ved tryk på symbolerne åbnes og lukkes portene.

Mere info om dette emne kan ses her:

Krogsgaardsmodelbane.dk

Stummis Modelbaneforum

Video fra VGBahn